Η συνέντευξη Τύπου του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου

| 02.10.2015

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο προπονητής του ΑΟΤ, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος. Αρχικά ευχαρίστησε του δημοσιογράφους για την παρουσία τους και έκανε μια σύντομη αναφορά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Κισσαμικό..

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε εδώ. Θεωρώ ότι θα ήταν απαραίτητο να καθιερώσουμε μια τέτοια συνάντηση για να ενημερώνεται ο κόσμος της ομάδας και όχι μόνο, και να υπάρχει μια καλή συνεργασία με όσους βρίσκονται μέσα ή έξω απ’ την ομάδα. Κάνοντας μια δεύτερη ανάγνωση του αγώνα με τον Κισσαμικό, θεωρώ ότι υπήρξε μια  εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά αλλά σε τακτικά ζητήματα υπήρξαν λάθη τα οποία διορθώνουμε .Κρατάμε το πολύ θετικό γεγονός, ότι αντιδράσαμε. Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέφεις σε ένα ματς που θεωρητικά έμοιαζε χαμένο από το 50’ με 0-2..  Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά και την προσπάθεια», ήταν το σχόλιο του τεχνικού και στην συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για τον Αγροτικό Αστέρα
Νομίζω ότι ο αγώνας της Κυριακής είναι πολύ δύσκολος απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα. Δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες σε αυτή την Β΄ Εθνική. Η προϊστορία δεν είναι με το μέρος μας αλλά οι προϊστορίες είναι για να σπάνε. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά όλη την εβδομάδα, είμαστε συγκεντρωμένοι και ο μοναδικός μας στόχος πέρα από το να παίξουμε ποδόσφαιρο, είναι να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα του Εύοσμου.

Για το αν ρίχνει τους τόνους και τους στόχους της ομάδας
Πρώτον δεν έριξα τόνο γιατί  δεν σήκωσα τόνο. Η τοποθέτηση μου είχε να κάνει με την δική μου προπονητική φιλοσοφία. Όπως θα με δείτε μετά από μια νίκη να μην πετάω στα σύννεφα έτσι θα με δείτε και μετά από μία ήττα να τα έχω βάψει όλα μαύρα. Η τοποθέτησή μου ήταν ξεκάθαρη έχει να κάνει με εμένα. Είπα δεν θα βλέπετε μια ομάδα η οποία κάθε Κυριακή που να κατεβαίνει και να βάζει 3 και 4 γκολ., με το σκεπτικό ότι υπάρχει σεβασμός στον κάθε αντίπαλο. Άλλο όμως οι προσδοκίες και άλλο ο στόχος. Ο στόχος είναι να παρουσιάζουμε ένα σύνολο που θα παίζει ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Όταν μου γίνεται μια προσέγγιση από μία ομάδα, θα πάω με θετική προδιάθεση. Δεν είναι κακό να είσαι ανυπόμονος όπως είναι ο κ. Γιαλιάς, δεν είναι κακό να έχεις υψηλούς στόχους. Εκείνο που έχω διακρίνει είναι η επιθυμία που τείνει να γίνει λαχτάρα. Την περασμένη εβδομάδα ήδη ο κ. Γιαλιάς έχει απαντήσει μόνος του στον OTE TV. Δεν έχει αναθεωρήσει, όλοι θέλουμε την Α’ Εθνική. Είπε «όλοι μαζί μακάρι να πάμε την ομάδα εκεί που θέλουμε».

Για την αντίδραση των ποδοσφαιριστών
Είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να διαχειριστεί όχι μόνο τις αγωνιστικές αλλά και τις έξω αγωνιστικές συνθήκες, όπως είναι για παράδειγμα ένας νέος προπονητής ή μια αλλαγή έδρας.  Αυτά έχουν να κάνουν με το ψυχολογικό κομμάτι. Προσπάθησα να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν από την πρώτη μέρα πως θα δουλέψουμε και μετά θα κερδίσουμε και το ψυχολογικό κομμάτι.
Η σπατάλη του 45ου λεπτού έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες όπως ένας κακός αγωνιστικός χώρος ή το άγχος. Αν το δούμε πολύ μεμονωμένα δεχθήκαμε δυο γκολ από ατομικά λάθη. Τα ίδια τα παιδιά αδίκησαν τους εαυτούς τους. Δεν υπήρχε πειθαρχία μέσα τους για να αντιδράσουν στις αγωνιστικές συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί. Δεν ξέρω αν στα μάτια κάποιου ο Κισσαμικός είναι μια αδύναμη ομάδα,  εγώ είδα μια ομάδα καλή που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Εμείς θα δουλέψουμε για να βελτιώσουμε την συνολική εικόνα της ομάδας.

Για τις αντιδράσεις του κόσμου
Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα και κάθε δίκιο να αντιλαμβάνεται και να εκφράζεται. Εμείς μπορεί να μην είμαστε στην ομάδα,  ο κόσμος θα είναι. Δε θα κρατήσω όμως τις αποδοκιμασίες, θα κρατήσω το χειροκρότημα του κόσμου ακόμη και στο 0-2. Υπάρχει δίψα στον κόσμο για να δει ποδόσφαιρο και να συμπαρασταθεί. Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει υπομονή και είναι πολύ συνειδητοποιημένος. Οι φίλαθλοι έχουν ξαναδεί τον ΑΟΤ να παίζει σε μεγάλες κατηγορίες και πιστεύω ότι με το καλό ποδόσφαιρο θα φέρουμε και άλλον κόσμο στο γήπεδο.

Για τους Βάσκεζ -Ρομάνοφ
Ο Βάσκεζ είναι σε ατομικό πρόγραμμα. Όταν ένας παίκτης προέρχεται από τραυματισμό ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να επιστρέψει ξανά  και να είναι 100%  έτοιμος. Ο  Βάσκεζ δεν υπολογίζεται για την Κυριακή. Ο Ρομάνοφ έχει δουλέψει σε ατομικό επίπεδο αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμος να μας δώσει το 100%.

Για τον αγωνιστικό χώρο
Σε κανένα γήπεδο της Β΄ Εθνικής δεν θα βρούμε καλό γήπεδο, θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη κατάσταση αλλά αφού με ρωτάνε ναι,  ο αγωνιστικός χώρος έχει πρόβλημα.