Συλλυπητήρια της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα

| 25.08.2018

Με ειλικρινή αισθήματα συγκίνησης η ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα αποχαιρετά έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή της ομάδας. Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από την ζωή ο παλιός παίκτης του ΑΟ Τρίκαλα Χρήστος Πουλιάνας.

Ο Πουλιάνας ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες του Τρικαλινού ποδοσφαίρου. Αρχηγός και πρώτο βιολί του Αχιλλέα πρωτοστάτησε το καλοκαίρι του 1963 στην δημιουργία του ΑΟ Τρίκαλα συμμετέχοντας στις συζητήσεις με τους παίκτες της ΑΕΤ.
Ήταν μάλιστα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρώτης χρονιάς της ιστορίας του ΑΟΤ που την έφερε στην Α’ Εθνική. Έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια τόσο της κανονικής περιόδου (30 συνολικά) αλλά και στα επτά παιχνίδια μπαράζ που οδήγησαν στην άνοδο σημειώνοντας συνολικά 23 γκολ!

Παρέμεινε στον ΑΟΤ και τις δύο πρώτες χρονιές στην Α΄ Εθνική με πιο περιορισμένο ρόλο (δεν επιτρεπόταν τότε αλλαγές) αλλά παρά ταύτα συνέχιζε να σκοράρει. Την σεζόν 64-65 έπαιξε σε 11 παιχνίδια (1 γκολ) και την τελευταία χρονιά της καριέρας του (65-66) σε 8 παιχνίδια στην Α’ Εθνική σημείωσε 5 γκολ!

Λόγω του υψηλού του παραστήματος οι φίλαθλοι και οι συμπαίκτες του τον φώναζαν «Πλάτανο».

Εξέχων μέλος της Τρικαλινής κοινωνίας συνταξιοδοτήθηκε από την Εθνική Τράπεζα όπου εργαζόταν και πριν αρχίσει να ταλαιπωρείται με την υγεία του ενδιαφερόταν για τα τεκταινόμενα στον ΑΟΤ.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 25 – 8 – 2018 και ώρα 2.30μ.μ. , στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων .

Αφήνει πίσω την σύζυγο του Λιλίκα Πουλιάνα, τα παιδιά του Μαρίζα Πουλιάνα και Αντώνη Φέλλα, Νικόλαο Πουλιάνας και Ελένη Αθανασίου και εγγόνια.
Η ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα εκφράζει τα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια του Χρήστου Πουλιάνα
(Στοιχεία από sportrikala.gr)